Terug naar Via Francigena per fiets

Ivrea - Fornovo di Taro

Na Santhià fiets je de echte Povlakte in. Een nagenoeg vlak traject tot aan de Apennijnen, aan het einde gaat het langzaam wat klimmen.

De Apennijnen in zicht

De Povlakte bevat het dichtstbevolkte en rijkste deel van Italië: Lombardije met Milaan als hoofdstad. Je zult regelmatig drukke snelwegen kruisen. Maar daarnaast zijn er ook grote landbouwgebieden, waarvan maar een deel voor het verbouw van Arborio rijst, de risottorijst. De Via Francigena loopt in de Povlakte wel een flink stuk door deze fascinerende landbouw.

Het hele traject is een afwisseling van drukkere en stille wegen. Ook veel dijken langs de Po, waar vaak gravelwegen op liggen. In de periode van de rijstoogst (september) is er veel landbouwverkeer op de anders zo rustige gravelwegen.

Op het eerste deel van dit traject heb je nog zicht op de Alpen, maar langzamerhand doemen de Apennijnen op, afhankelijk van de luchtvervuiling, die hier heel aanzienlijk kan zijn. 

Belangwekkende steden onderweg: Pavia en Piacenza. 

Peter Molog:
In Garlasco zie ik dat een van de voortassen nogal beweegt. De haak aan de onderkant zit niet goed vast. Het duurt even voor ik in de gaten heb wat er aan de hand is. Er is een schroef verdwenen waarmee de haak vast zit aan de tas. De enige oplossing is een andere minder belaste schroef op deze plek zetten. Beide voortassen leeg, en schroeven verwisselen. Gelukkig kan dit alles in de schaduw. Een half uur later ben ik weer op weg.

Reisverhalen over deze route:

Er zijn geen reisverhalen van dit deeltraject. Lees hier overige reisverhalen.

Lees ook


Bekijk ook de andere deeltrajecten:

Tip van de redactie


Voor extra informatie voor je reis, ga naar: