Terug naar Via Francigena per fiets

Reims - Besançon

Reims doorkruisen we langs het Canal de L’Aisne à la Marne. Na het verlaten van de stad fiets je in een heuvelachtig terrein de prachtige wijngaarden van de Champagne.

Na Châlons-en-Champagne kun je lange stukken over oude Romeinse wegen fietsen, waarbij je tot Brienne-le-Château ook veel gravelwegen aan zult treffen.

Goede planning maken

Het landschap wordt langzamerhand wat heuvelachtiger en wat meer bebost. Op dit traject is het van belang om nauwkeurig te plannen. Het voorzieningenniveau (zowel winkels, horeca, als overnachtingsmogelijkheden) op dit traject is erg laag.

Na Châlon-en-Champagne is er tot Brienne-le-Château (75 km) geen enkele voorziening, maar ook tussen Bar-sur-Aube en Langres (ruim 70 km) zijn er weinig voorzieningen.

Voor Besançon wordt het langzamerhand wat meer geaccidenteerd. Besançon is na Reims de tweede grote stad die we doorkruisen.

Interessante steden: Langres (net buiten de route), Besançon

Peter Molog:
In de middag regen, veel regen. Soms zacht, maar vaak ook hard. Ik schuil even in een schuur (denk ik) in Mormant. Ik ontdek echter gewelven en ander metselwerk wat echt oud is. Pas later realiseer ik me dat dit de oude abdij was. Stond op mijn lijstje van bezienswaardigheden. Maar door de regen viel dit in het water.
Eind van de middag natte voeten, blijken de schoenen niet waterdicht.

Reisverhalen over deze route:

Lees ook


Bekijk ook de andere deeltrajecten:

Tip van de redactie


Voor extra informatie voor je reis, ga naar: