Terug naar Via Romea Germanica

San Martino in Strada – Rome

Over de Apennijnen en verder tot aan Rome

Op volledig scherm weergeven

Was het tot San Martino in Strada nog vlak, direct na het dorp beginnen de Apennijnen. Het gaat geleidelijk wat omhoog, pas na Santa Sofia begint het echte klimwerk. Via twee passen (een klim van 500 meter en een klim van 700 meter) gaat de route de Apennijnen over.
Voor wie nog meer wil klimmen is er een omweg naar La Verna, heiligdom van Sint Franciscus.
Na Arezzo komen er wel vlakke stukken in de route voor, maar meestal is het klimmen en dalen. Een enkele keer is het lastig klimmen of dalen.
Mooie steden zijn Arezzo, Castiglion Fiorentino, Orvieto, en Viterbo. Maar  op dit deel van de route zijn eigenlijk alle plaatsen interessant.
Vlak voor Rome is het onmogelijk om op een veilige manier de historische route te volgen. Daar wijkt de route dan ook sterk af van de historische route. Vanaf de ringweg rond Rome, lopen alle fietsroutes naar Rome over hetzelfde fietspad langs de Tiber.

Citaat Albert van Stade

Zou de paus in Perugia, Assisi, Terni, zijn of daar in de buurt, ga dan van Ossaia vier mijl tot Gubbio. En zo verder. Je hebt dan het Lago Trasimeno naar rechts, maar de aanbevolen weg van Ossaia naar Città del Pieve is links.

Reisverhalen over deze route:

Er zijn geen reisverhalen van dit deeltraject. Lees hier overige reisverhalen.

Lees ook


Bekijk ook de andere deeltrajecten:

Tip van de redactie


Voor extra informatie voor je reis, ga naar: