Ook benieuwd hoe de nieuwe website werkt? Lees hier meer over de werking ervan.


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Meer "weer" in Nederland: druk hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Routes

101. Pere Grinus

Introductie

De route naar Rome is enerzijds eenvoudig omdat vele wegen naar Rome leiden, anderzijds maken die vele wegen de keuze juist weer lastig.

Het is misschien een goed begin om je af te vragen welke wegen JOUW wegen zijn. Kies je bijvoorbeeld voor cultuurwegen, voor natuurwegen of voor een zwerftocht? Voor alles is wat te zeggen, al blijkt het zwerven veelal uit te draaien op het sjokken langs de drukke wegen.

route SigericLopen of fietsen naar Rome is geen vanzelfsprekende zaak. Je zult zelf veel informatie bijeen moeten zoeken. Dat is een leuke bezigheid en deze site biedt een aantal handreikingen om je bij je voorbereiding te ondersteunen.

Hoewel er zeer veel wegen mogelijk zijn, blijkt er in de praktijk een inperking op te treden die samenhangt met de overtocht over de Alpen, de doorsteek van de Po-vlakte en de doorsteek van de Apennijnen.
De keuze voor een bepaalde route hangt samen met je voorkeur voor het type landschap, het jaargetijde, Franstalig of Duitstalig gebied en de balans tussen cultuur en natuur.

Disclaimer