Terug naar Nieuwsbrief 58

Gezien Gelezen Gehoord

Ook dit jaar is er weer veel gebeurd op de boekenmarkt. Om ons een handje toe te steken op weg voor onze grote tocht volgt hier een selectie.

Een Franciscaanse voetreis

De editie 2022 van Een Franciscaanse Voetreis is ingrijpend veranderd met onder meer het verleggen van de eerste drie etappes, het vervangen van de eerder gebruikte IGN kaarten door Open Streets Maps (OSM) op schaal 1:25000 en het toevoegen van een aantal route-varianten.

Benjaminse Rome route

Deel 3 Firenze – Rome van de uitgave Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome beleeft dit jaar zijn zesde druk. Naast de hoofdroute kent deze gids ook enkele nevenroutes, zoals door Umbrië. Je fietst daarbij over fietspaden langs het Trasimeense Meer en dan kan je over kleine wegen Assisi bereiken.
Informatie over de route op de site van Pelgrimswegen naar Rome vind je hier.

Romantische Straße

Naast de fietsroute uit de reeks bike-line is er nu ook een (duitstalige) versie voor wandelaars van de 550km lange route in 27 etappes. Informatie over de route wordt op de site van Pelgrimswegen naar Rome behandeld op de pagina’s van de oostelijke route. De originele uitgave staat hier.

Via Scandinacia

Nieuwe Duitstalige uitgave in de Outdoor-reeks van uitgeverij Conrad Stein.

De Westweg is een meer dan 100 jaar oude 285 km lange wandelweg door het zwarte woud. Hij maakt deel uit van de Europese lange afstandsweg E1 van Sicilië naar de Noordkaap.
De Westweg is onderdeel van de middenweg naar Rome zoals beschreven door Pelgrimswegen naar Rome

Wanderführer Westweg – Fernwanderweg

Nieuwe Duitstalige uitgave in de Outdoor-reeks van uitgeverij Conrad Stein.

De Westweg is een meer dan 100 jaar oude 285 km lange wandelweg door het zwarte woud. Hij maakt deel uit van de Europese lange afstandsweg E1 van Sicilië naar de Noordkaap. De Westweg is onderdeel van de middenweg naar Rome zoals beschreven door Pelgrimswegen naar Rome

Handboek voor de pelgrim

De auteur Cordula Rabe kijkt terug op meer dan 20 jaar pelgrimservaring. In dit boek deelt ze de kennis die ze heeft opgedaan en geeft ze inzicht in de dagelijkse praktijk van de pelgrimstocht.

Hoe wegen wandelaars vinden

De wilde natuur intrekken zonder kaarten of technologische hulpmiddelen en toch uitkomen op de plek die je je hebt voorgenomen. Het kan, beweert Franco Michieli in zijn boekje Hoe wegen wandelaars vinden, ‘over het plezier van verdwalen’. Maar waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken? Ook daar heeft Michieli antwoorden op.