UMAP


UMAP

UMAP kaarten voorbeeld

Dit is een eerste voorbeeld van de UMAP kaarten.

Er zijn 2 UMAP kaarten, op dit moment staan ze nog in mijn bibliotheek, maar we moeten een bibliotheek van de pelgrimswegen aanleggen. Er is een fietskaart met de 4 fietsroutes, die is zowat klaar.

En er is een wandelkaart. Daarvan is de status:

Via Francigena klaar

Middenroute: klaar zoals deze route nu is, maar Titia is met een update te voet bezig. Dat komt pas later hier tot uiting.

Oostelijke route: Dat is nog niet definitief, want moet nog goedgekeurd door Pieter en Albert. Zij zijn zelf nog aan het wijzigen.

Ik heb er 4 ingebed: 2 stukken van de Oostelijke route, 1 van de Via Francigena en op de fietskaart heb ik de twee rotes door Frankrijk samen afgebeeld. Links op de kaart kun je vergroten en verkleinen, je kunt naar volledig scherm gaan en je kunt ook de andere lagen aktiveren via het schijvensymbooltje.

Gelderse veerponten bedreigd

Veel mensen die hun tocht naar Rome beginnen, gaan ergens met een veerpont, want in Nederland maken veel wandel- en fietsroutes daar gebruik van. De provincie Gelderland wil een subsidie voor de pontjes schrappen. Daardoor zullen ze misschien verdwijnen, bijvoorbeeld op het Pieterpad bij Millingen of op het Limespad bij Wijk bij Duurstede. Er is een petitie gestart om ze te behouden, teken die ook als je wilt dat de veren blijven bestaan.

Volop evenementen

Al waart de griep en Corona nog rond, er zijn volop evenement de komende tijd. Kijk op de evenementenkalender om te zien wanneer en waar je informatie kunt opdoen. Voor de Fiets- en Wandelbeurzen in België en Nederland kun je in de voorverkoop korting krijgen op je ticket!

Bijeenkomsten in het nieuwe jaar

De evenementen kalender is weer goed gevuld: zie de aankondiging van de Fiets- en Wandelbeurzen in februari in Gent en Utrecht, noteer de datum van de ALV van de vereniging :18 maart en er zijn veel Zoom bijeenkomsten gepland. Wie nu lid wordt kan meteen deelnemen aan de Zoom bijeenkomsten.

De Ontmoetingsdag 15 oktober was een groot succes

De Ontmoetingsdag van 15 oktober was een groot succes.

In de ruimtes van de abdij klonk de hele dag een opgewekt geroezemoes van alle leden die elkaar na twee jaar weer konden ontmoeten. Een mooie lezing, veel workshops, een uitgebreide informatiemarkt en heel veel persoonlijke gesprekken. Klik hier voor een klein foto-verslag.

Nu al lid voor 2023

Wordt nu lid: Vanaf 1 oktober geldt een nieuw lidmaatschap tot 31 december 2023. Dus geef je vast op! Kijk op de pagina Alles over het Lidmaatschap voor meer informatie.

Nieuwsbrief verzonden

Nieuwsbrief 56 is verschenen en per mail aan alle leden verzonden. De artikelen zijn te lezen via de link. Kijk voor oudere Nieuwsbrieven op de pagina Nieuwsbrief.

Oversteek van Dover naar Calais weer mogelijk

De veerboten van P&O varen weer van Dover naar Calais en maken het mogelijk weer met de boot over te steken als pelgrim te voet. Andere maatschappijen die vanaf Dover varen hebben deze mogelijkheid niet. Je kunt reserveren op de website van de maatschappij. Dat is goed nieuws voor de pelgrims die de Via Francigena vanaf het startpunt in Canterbury willen lopen.

Lees ook