Terug naar Oostelijke route

Doortocht door de Povlakte

Vanaf Trento tot de Apennijnen moet je nog een stuk langs de Adige en dan door de Povlakte. Dat kan langs een route ontworpen door Albert Beekes. In de Povlakte kruist de Oostelijke route een aantal andere oude pelgrimswegen: zie het overzicht van routes in de Povlakte.

Afdalen naar Verona

De route van Albert Beekes kun je gebruiken om van de Via Claudia Augusta in Trento naar Bologna, aan de voet van de Apennijnen te gaan. De weg bestaat uit twee zeer verschillende landschappen, voor Verona door een bergdal en daarna door de Povlakte. De eerste 60 km loopt het pad door het dal van de Adige, dan moet er even flink geklommen worden om een nauwe kloof te ontlopen. En vervolgens afgedaald naar de mooie stad Verona.

Het tweede deel loopt van Verona naar Bologna. De route loopt voornamelijk over de dijken, langs de rivieren, eerst nog de Adige. Bij Villa d’Adige verlaat je de Adige om twintig kilometer verder de Po over te steken. Daarna volgt de route de Reno tot Bologna aan de voet van de Apennijnen. Gekozen is voor zoveel mogelijk rustige paden. Bologna is ook een heel mooie stad, van waar de oversteek van de Apennijnen naar Florence begint.

Langs de Adige door de Povlakte
van Trento van Verona
naar Verona tot Bologna
100 km 155 km

weblog van Rinse van Gans “Beekes”
Te beginnen met Dhr. Beekes. Ik weet jammer genoeg niet waarom hij het gedaan heeft maar ik ben hem dankbaar. De route Beekes. 
Een handvat door de Po vlakte. Gisteren nog afgeweken omdat ik minder kilometers wilde maken. Vandaag.gekozen voor de route die hij heeft uitgewerkt. Een toproute. En wat kan dat asfalt nou bommen. Als je de oostelijke route loopt, wandel je langs rivieren. En zo ook vandaag en morgen. Een paar kilometer zwarte ondergrond maakt dan niks uit.

Reisverhalen over deze route: