Terug naar Middenroute

E1 in Noord Italië

De E1 gaat vanuit Lugano in Zwitserland nog een paar laatste bergruggen over en volgt dan de Ticino tot aan Pavia.

Klimmen en dalen

Porto Ceresio bereik je met een veerboot vanuit Morcote of Lugano in Zwitserland. Vanaf de Italiaanse grens loopt de E1 naar de kruising met de Via Francigena bij Pavia. Na een paar laatste pittige klimmetjes daal je af naar de Povlakte en loop je via fiets- of wandelpaden langs de Ticino.

Dat zijn vlakke trajecten. De rivier is vogelrijk en een goed deel van de route loopt in of naast een natuurpark.
Vanaf Pavia kun je verdergaan op de Via Francigena. Wil je een route volgen met meer hoogteverschillen, dan kun je in plaats daarvan overstappen op de Via degli Abati. Zie ook het overzicht van routes in de Povlakte.

E1 langs de Ticino rivier
van Porto Ceresio
naar Pavia
153 km

“de mug”
Vandaag hebben wij samen met Annie en Wiel ons ‘basiskamp’ verhuisd van een overvolle camping aan het Luganomeer  naar Pavia en ook nog kans gezien om bijna 20 km te wandelen Een drukke dag dus.
Het drukke Luganomeer verlaten en terechtgekomen op een mooi rustige camping in het dal van de rivier Ticino. (Wel een muggenplaag). Vlakke wandelwegen door kleine dorpjes. Aan de slecht onderhouden huisjes is vaak af te lezen dat de mensen die hier wonen het niet zo breed hebben. We missen op dit moment de hoge bergen van de Alpen nog niet. Blog van Jan en Marjan van Mierlo

Reisverhalen over deze route: